09.03.2023

DR. MEHMET AKİF COŞKUN (2019-2022)

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde 1976 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Osmaniye’de tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Garipler Hadîsi’nin Hadis Tekniği Açısından Tedkiki” isimli çalışmasıyla Hadis alanında yüksek lisansını tamamladı. 2004-2010 yıllarında Karaman’ın köy ve kasabalarında İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2010-2013 yıllarında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kursiyer olarak eğitim gördü. 2013 yılının başında yapılan Uzman İmam-Hatiplik sınavını kazanarak Uzman İmam-Hatip oldu. Çukurova üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalında doktora programına başlayan COŞKUN, 2013-2015 yıllarında Çanakkale’nin Eceabat ve Gelibolu ilçelerinde; 2015-2018 yıllarında ise İstanbul Tuzla İlçesinde vaiz olarak görev yaptı.

2018 yılında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalında “Hz. Peygamber’den Nakledilen Kıssalar ve Hadis Usûlü Açısından Değerlendirilmesi” adlı doktora tezi ile doktorasını tamamladı. İlçe Müftülük sınavını kazanarak Muş’un Varto İlçesine atanan COŞKUN, Hatay Kumlu Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra naklen Adana İli Karataş İlçe Müftülüğü’ne tayin oldu.