16.08.2023

Adanalı gençler izcilik kampında buluştu

Türkiye İzcilik Federasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde İzci Liderliği Temel Kursunu tamamlamış din görevlilerinin, 11-15 yaş arası çocuklardan oluşturdukları izcilik kulübü üyeleri, 12-13 Ağustos tarihlerinde Adana Karaisalı ilçesinde bulunan Kızıldağ Yaylası Kamp Alanı’nda bir araya geldi. 50 kişilik izci grubunun katıldığı kamp 2 gün sürdü. Kampta gençler; izciliğin tarihi, izcilik türesi, izcilik selamının anlamı, izcilik düğüm çeşitlerini uygulamalı olarak öğrendi.

Karaisalı İlçe Müftüsü ve aynı zamanda İzci Lideri Veysel Büyük, "Bugün TİF-Diyanet Adana İzcilik Kulübü olarak ilk kamp faaliyetini gerçekleştirdik. Çocuklarımıza Rabbine karşı, topluma karşı, kendilerine karşı üzerlerine düşen vazifeleri hatırlatmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz bu faaliyetin çocuklar için ve toplum için faydalar getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

TİF-Diyanet Adana İl Sorumlusu Enes Eser ise; "İzciliği çocuklara ulaşmada etkili bir araç olarak görüyoruz. Bu etkinliğimizin müftülüğümüz ve diyanet camiamız adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.