28.01.2020

MEVLİD-İ NEBİ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI SINAV BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

1- 07 Mart 2020 tarihinde saat 14:00’da il merkezinde yapılacaktır.
2- Son başvuru tarihi 17 Şubat 2020.
3-  Başvurular yarisma.diyanet.gov.tr adresinden bireysel olarak internet yoluyla gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular söz konusu internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.
4- Yarışma sınav merkezleri tespit edildikten sonra Müftülükler, sms vb. yollarla yarışma sınav tarihi ve yarışma adresi konusunda yarışmacıları bilgilendireceklerdir.
5- Yarışmaya örgün olarak ön lisans/lisans düzeyinde eğitimine devam eden, 01 Ocak 1993 ve sonrasında doğmuş üniversite öğrencileri katılabilecektir.
6- T.C. vatandaşı olmayan yabancı öğrenciler, açık öğretim öğrencileri (İLİTAM öğrencileri dâhil), geçtiğimiz yıl yarışmaya katılarak umre seyahati ile  ödüllendirilmiş olan öğrenciler ile Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları (kadrolu, sözleşmeli, ücretli, fahri vb.) diğer şartları taşısalar bile yarışmaya başvuru yapamayacaklardır.
7- Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenci Başkanlığımızca umre ödülü ile ödüllendirilecektir.
8-Ayrıca İl Müftülüğümüzce kız ve erkek olmak üzere 2.'ler 1000’er tl, 3.'ler 500’er tl, 4.'ler 300’er tl, 5.'ler 200’er tl, 6. ve 20. arası öğrenciler 100’er tl ile ödüllendireleceklerdir.
9- Yarışmacılar Başkanlığımız yayınlarından “O’nun Gibi Yaşamak” isimli eserden  sorumlu olacaktır.
10- Yarışma süresi 80 dakikadır. Yarışma 80 sorudan oluşup, yanlış doğruyu
götürmeyecektir.