11.11.2022

Çukurova'da 'Gönül Kütüphanemiz' Projesine Destek İçin Kermes Düzenlendi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gönüllü Koordinatörlüğü “Gönül Kütüphanemiz” projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselere kütüphane kuruyor.

Kermeste gönüllülerin hazırladığı yöresel yemekler, pasta ve tatlılar, hediyelik eşyalar, kıyafetler ve kitaplar satışa sunuldu.

Bu kapsamda Çukurova Müftülüğüne bağlı Abdullah Cem Turhan Camii, Şehit Ahmet- Mehmet Oruç Camii, Miraç Camii, H. Arif Zaloğlu Camii, Mesut Arı Camii, Ali Öz Camii avlusunda düzenlenen kermese  Çukurova halkı yoğun ilgi gösterdi.

Çukurova İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve TDV Çukurova Şubesinin destekleriyle düzenlenen kermesten elde edilen gelirler ile kütüphaneler kurulacak.

Kermeste gönüllülerin hazırladığı yöresel yemekler, pasta ve tatlılar  ve diğer ürünler  satışa sunuldu.

Ali Öz Camii avlusunda açılışı yapılan kermese, Adana İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, TDV Adana Kız Yurdu Müdürü ve TDV Gönüllü Kadın Kolları Sorumlusu Emel Yuvalı, Çukurova İlçe Müftü Vekili Hakan Akılevi, İlçe Vaizi Betül Barış Kavlak, Kuran Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri, Öğrenciler ve çok sayıda hayırsever katıldı.

Kermesin açılış konuşmasında Çukurova İlçe Müftü Vekili Hakan Akılevi, "Kermesin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Kermesimiz hayırlara vesile olsun inşallah." dedi.

Akılevi; Kütüphanelere kitap ve çeşitli araç ve gereçlerin sağlanacağı kermesimize Çukurova halkımız ciddi destek verdi. Yoğun ilgi ile karşı karşıyayız. Allah (C.C) emeği geçen herkesten razı olsun. Tüm Çukurova halkına teşekkür ediyoruz. Kermes boyunca bizim yanımızda olan Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna ve TDV Çukurova Şubesi Koordinatörlüğü’ne, kermeste görev alan Kuran Kursu Öğreticilerine, Öğrencilere destek veren vatandaşlara teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

TDV Kadın Kolları Koordinatörü Emel Yuvalı ; “Kurulacak olan kütüphane için hayırlı bir iş yapıyoruz. Bu şekilde öğrencilerin istifadesine sunulacak kütüphanelerde binlerce kitap okunacak İnşallah” dedi.

Kermesin açılışında Adana Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, "TDV KAGEM’in  81 İl’de planladığı “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası için bugün Çukurova Müftülüğümüzce düzenlediği kermesimizdeyiz. Biz Adana ili olarak 6 büyük ilçemizde özellikle hafızlık kurslarımızda kütüphaneler açmak için bu kermesi gerçekleşmekteyiz. Bu yıl ikincisi yapılıyor bu kermesimizin. Gecen yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki kütüphalerin açılışını bu yıl özellikle Hafızlık yapan kurslarımız için yapıyoruz. Emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. ”dedi