04.11.2022

Çukurova’da “Deprem Anı, Çök-Kapan, Tutun ve Tahliye Tatbikatı”

Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İl Müftülüğü personeline yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.
02.03.2022 tarihinde Çukurova Ramazanoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Karataş, Karaisalı ilçe Müftülükleri personeli ile Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri  katıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yetkilileri tarafından verilen eğitim seminerinde; deprem anında yapılması gerekenler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
03.11.2022 tarihinde  ise  eşzamanlı olarak tüm müftülük birimlerinde deprem ânı uygulaması ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Çukurova Müftülüğüne bağlı Kur'an kursunda eğitim gören 4-6 yaş grubu ve erişkin kursiyerlere tatbikat konusunda bilgiler verildi. Saatler 10.00’da çalınan zil eşliğinde deprem anı temsili olarak başlatıldı. Kursiyerler yere çökerek masaların altına gizlendi. Bir süre tutunarak bekleyen kursiyerler deprem anı geçene kadar burada bekledi. Kursiyerler daha sonra ise görevliler eşliğinde binadan kontrollü şekilde tahliye edildi.
Personellerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat, toplanma alanında tahliye olan personelin sayılarak kontrol edilmesiyle başarıyla sonlandı.