15.03.2019

Çukurova’da Liseler arası “Çanakkale Şehitlerine konulu şiir okuma yarışması” düzenlendi.

Çukurova İlçe Müftüsü Hüseyin Gün'ün komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Savaşlarında şehit düşen askerlerimiz için kaleme aldığı Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri en iyi okumak için yarıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye geneli düzenlenen liseler arası şiir okuma yarışması Çukurova ilçesinde gerçekleştirildi.18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle yapılan Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere güzel okuma yarışmasına Çukurova ilçesinde genelinde 15 öğrenci yarıştı.

Ramazanoğlu Konferans salonunda düzenlenen programa İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Şube Müdürü K. Karabekir Akbudak, Öğretmen Cemal Nurkut Ağureli, Çukurova Gençlik koordinatörleri Esra Çevik, Adil Satan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Hüseyin Gün "Çanakkale şehitlerini rahmetle anıyoruz. Bugünkü huzur ve refahımızı o yüce şehitlerimize borçluyuz. Rabbim bir daha bu millete o günleri yaşatmasın "dedi.

Yarışmada İsmail Kulak Anadolu Lisesi Muhammet Fırat Gökçen ilçe birincisi oldu.