13.02.2019

Çukurova'da "Temel Aile Bilinci Eğitim Semineri"

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik sürdürülen proje kapsamında Çukurova Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerine “Temel Aile Bilinci Eğitim Semineri” düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesine yönelik hazırlanan proje kapsamında eğitimler ülke genelinde sürüyor.
Söz konusu eğitimlerde amaç; toplumu, aileyi tehdit eden sorunlar karşısında bilinçlendirmek ve manevi destek sağlamak. Bu kapsamda Çukurova Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitim Semineri” düzenlendi.
Kur'an ve sünnet ekseninde aile ile ilgili temel bilgi ve becerilerin kazandırılması ve aile içi iletişim konusunda farkındalık oluşturmak üzere Ramazanoğlu camii Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün’ün açış konuşmasıyla başladı.
Müftü Gün, Aile, toplumun oluşturan en önemli yapı taşlarından biridir. Bu nedenle bizlerde Müftülük olarak ailenin güçlenmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğitimin faydalı ve verimli olmasını diliyorum' dedi.
Temel Aile Bilinci Eğitim Seminerleri ilçe görev yapan bayan personele yönelik gruplar halinde Çukurova Vaizi Fadime Taş tarafından üç gün boyunca süren seminer belgelerinin verilmesiyle sona erdi.