13.03.2024

Yaşar Rukiye Kısacık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Cuma Namazında Salbaşta ki farklı camilerde Cuma namazlarını kıldırdı. Bu sayede öğrenciler, imamlık becerilerini geliştirme ve topluma hizmet etme imkânı buldular.
Çukurova İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen program kapsamında, Yaşar Rukiye Kısacık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Cuma namazı öncesi hutbe okudu ve namaz kıldırdı. Öğrenciler, Kur'an okuyuşları ile de cemaate huzurlu bir atmosfer yaşattı.
Programdan öğrenciler, cemaat ve din görevlileri memnun kaldı. Öğrenciler, bu sayede kendilerini geliştirme ve topluma katkıda bulunma fırsatı bulduklarını ifade ettiler. Cemaat ise, öğrencilerin güzel seslerini ve okuyuşlarını çok beğendiklerini ve onlardan ilham aldıklarını söylediler.
Çukurova İlçe Müftümüz Kadir DEMİRLENK, Öğrencilerimiz bugün burada Cuma namazı kıldırarak bizleri ve cemaati çok mutlu etti. Güzel sesleriyle ve okuyuşlarıyla bizlere manevi bir atmosfer yaşattılar,dedi.
Okul Müdürümüz İzzet Sarıkaya ise yaptığı açıklamada,Camilerde öğrencilerin imamlık becerilerini geliştirme ve topluma hizmet etme imkânı bulduklarını ifade etti. Öğrencilere imam hatip liselerinin geleceğe uzanan emin adımlarısınız diyerek onlarla gurur duyduğunu belirtti.