30.06.2016

MÜFTÜLERİMİZ

KURUM AMİRİ ÖZGEÇMİŞİ

1956 yılında Kahramanmaraş' ın Göksun İlçesi / Bozhüyük köyünde doğdu. İlkokulu Kayseri’ nin Sarız ilçesinde okudu. K.MARAŞ İmam Hatip Okulu Birinci devre mezunu iken 1974 tarihinde K.MARAŞ’ ın Pazarcık ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.
İmam-Hatip Lisesini K. Maraş' ta (Batıpark Camiinde) göreve devam ederek 1979 yılında bitirdi. Yüksek öğrenimini 1984 de Erciyes Üniversitesi (Kayseri) İlahiyat Fakültesinde yine göreve devam ederek bitiren DEMİR K.Maraş / Göksun ilçesinde dört yıl K.Kursu Öğreticiliği yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatiplik, Müezzinlik ve Kur ' an Kursu öğreticiliği görevlerinde bulunan DEMİR; 1990 yılında HAKKARİ/ Beytüşşebap, ilçe Müftüsü olarak atandı.
Ardından ŞANLIURFA/ Siverek, ADANA /Kadirli ilçelerinde yedi yılı aşkın Müftülük görevinde bulundu. Kadirli Müftülülüğü görevini yürütmekte iken 1996 yılında HOLLANDA' ya uzun süreli Din Görevlisi olarak gönderildi.
Burada dört yıllık görevini tamamlayarak 15.01.2001 tarihinde Osmaniye İli Kadirli İlçe Vâizi olarak Türkiye ye döndü. 24.08.2001 tarihinde ADANA İli Kozan İlçe müftülüğüne atandı.
Kozanda 7 yıl görev yapan DEMİR 19 Ağustos 2008 tarihinde yeni kurulan Adana Çukurova İlçe Müftülüğüne atandı.2014 tarihinde halen yürütmekte olduğu yeni kurulan Onikişubat ilçesine atandı.
Askerliğini Yedek subay olarak K. Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapan DEMİR evli ve dört çocuk babasıdır.