17.03.2017

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ

14 Mart 2017 Salı günü akşam saat:21.00 da Kredi Yurtlar Kurumunda öğrencilere yönelik olarak İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerince yapılan sunumda; Bahçelievler Cami İmam-Hatibi Ali BİLAL’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Kurtpınar Mah. Kur’an Kursu Öğreticisi Hanife ŞAHİN tarafından “Yeni Nesil Milli ve Manevi değerlerimiz” adlı sunum yapıldı.

Öncelikle manevi değerlerimiz olan takva, hilm, hikmet, iffet, doğruluk ve dürüstlük, tevazu konuları ayrıntılı bir şekilde ayet ve hadisler ışığında öğrencilere anlatıldı. Peygamberimiz zamanında yaşan ve genç yaşlarda İslam dini ile şereflenen sahabelerimizden Sad b. Ebu Vakkas, Mus’ab b. Ümeyr, Zeyd b. Sabit, Abdullah b. Mesud, Zübeyir b. Avvam gibi genç sahabelerimizden ibret alınacak örnekler sunuldu.