13.03.2017

ÖĞRENCİ YURTLARINDA MAHREMİYET VE SOSYAL MEDYA SEMİNERİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü arasındaki protokol çerçevesinde Ceyhan İlçe müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak ilçemizdeki kız yurtlarında eğitim-/öğretime devam eden öğrencilere yönelik seminer yapıldı.

Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Anadolu Lisesinde olmak üzere kız öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Zübeyde YILDIZ ve Fahrettin Paşa Cami Kız Kuran Kursu Öğreticisi Mirhiban KONAK konuşmacı olarak sunumlarını yaptılar.

Buğday Cami Kız Kuran Kursu Öğreticisi Fatma MANGA ve Hasanağa Cami Kız Kuran Kursu Öğreticisi Songül ESER’in okudukları kuran-ı kerim ve İlahilerle başlayan program daha sonra seminer ile devam etti.

Sunumda; Uzmanlara göre özellikle sosyal medyanın yaygın olarak kullanılmasının toplumun vazgeçilmez değerlerinde geri dönüşümü olmayan tahribatlara yol açtığı ortaya çıktığından, Sosyal Medyanın maalesef toplumun mahremiyetini, edep ve hayasını ciddi anlamda zayıflatıp dejenere etttiğin, Hala da etmeye devam etmekte olduğunu, Eskiden insanlar başkalarının canı ister de alamaz diye yediklerini evde yerken, günümüze geldiğimizde ise yediğimiz içtiğimiz her şeyi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşır olduğunun acı bir gerçek olduğu anlatıldı.

Bozulan ve zedelenen mahremiyetin, toplumda tekrar korunabilmesi için başta çocuklarımızı yetiştiren ebeveynlere, çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimize ve topluma önemli sorumluluklarımızın olduğunu, Sosyal Medya kullanımı konusunda belki de bizim rotamızı belirleyecek en güzel kriter ‘Allah Rasulü olsa, sosyal medyayı ve kitle iletişim araçlarını nasıl kullanırdı?’ şeklinde bir düşünceye sahip olmamızın geretiğini, Onun için bu güzel nimeti kullanırken bir Müslüman’a yakışır şekilde kullanmak ve genç nesillere örnek olmak gerektiğini unutmamamız geretiği konularına değinildi. Malcolm X’in ifadesi ile “ En iyi nasihat iyi örnek olmaktır.” Sözü hatırlatıldı.

Dolayısıyla medyayı ya da sosyal ağları kullanırken sorumluluk taşıyan bir Müslüman olarak mahremiyet hususunda nasihatten evvel diğer fertlere iyi örnek olmak gerekir. Sosyal medyada ki her yazımızdan her paylaşımımızdan sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Son bir yılda davranışa bağlı geçimsizlik yüzünden açılan 5 bin boşanma davası dosyasında facebook yüzde 33 oranında gösterilen sebeplerden biri olduğu bilgisi dinleyicilere aktarıldı.