23.02.2017

MAHREMİYET BAĞLAMINDA AİLE VE SOSYAL MEDYA SEMİNERİMİZ

22 Şubat 2017 Salı günü saat:10.00 da Murat Göğebakan Kültür Merkezinde İlçe Müftülüğü ile Ceyhan Belediyesi işbirliği içerisinde düzenlenen Mahremiyet bağlamında Aile ve sosyal medya konulu bayanlara yönelik olarak seminer programı yapıldı. Açılış ve selamlama konuşmalarını; Cezaevi Vaizi Abdülhakim AY ve Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar ÖZTÜRK yaptı. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Zübeyde YILDIZ ve Fahrettin Paşa Cami Kız Kuran Kursu Öğreticisi Mihriban KONAK tarafından sunum yapıldı.

Seminer sunumunda; Mahremiyet kelimesi hürmet kelimesinden geldiği, Ailenin ve aile hayatının saygınlığını ifade ettiği, Mahremiyet ailenin saygınlığını ortadan kaldıran bütün unsurları izale etmek demek olduğunu, İnsanların özel hayatlarına dair çok özel anları ve detayları hiç çekinmeden sosyal ağlarda paylaştığı günümüz dünyasında, mahremiyetin adım adım tükenişini seyrettiğimizin farkında olmadığımız konusu hatırlatıldı. Gerçek hayatta mahremiyet ölçülerine dikkat edenlerin sanal ortamda bu ölçüleri hiçe sayan paylaşımları ve tavırları üzerinde düşünmek gerekiyor. Müminler olarak bizlerin hangi zaman ve zeminde olursa olsun Allah’ın her şeyi gören, bilen ve duyan olduğunu hatırdan çıkarmamamız gündelik hayatta olduğu gibi dijital ortamdaki tutumlarımıza ve sanal ilişkilerimizde de bu inancın bizlere yön vermesi gerektiğii ifade edildi. “Sosyal medya hesabındaki takipçilerinin zamanla artması kişiye haz verirken, asıl ve daimi takipçimiz olan Allah Teala’yı unutmamalı, her an O’nun gözetimi altında olduğumuzu; her söz ve davranışımızdan dolayı hesaba çekileceğimizi bilerek hareket etmeliyiz” diyerek, modern zamanların dayattığı bu mahremiyet algısına teslim olmamak, kendimizi ve aile fertlerimizi korumak; mahrem alanlarımızı daha korunaklı hâle getirmek ve bu hususta çocuklarımıza gerekli eğitimi vermekten geçtiğini unutmamamız gerektiğine vurgu yapıldı. Kendimiz en başta bu ölçülere dikkat ederek çocuklarımıza da örnek oluşturmalıyız ki, nesiller mahremiyetin kendi hayatlarında ve toplumsal alanda yeniden inşasına katkı sunabilsinler. Denilerek program sona erdi.