23.07.2019

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI İLÇEMİZDE YAPILDI

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde coşkuyla kutlandı. Aziz şehitlerimiz Rahmet ve Minnetle yadedildi. Müftüğümüze bağlı merkez ve diğer tüm camilerimizde 15 Temmuz ve diğer tüm şehitlerimizin hatırasına Kur’an tilaveti ve mevlid-i şerif okundu dualar yapıldı.

Yine Müftülüğümüze bağlı yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerimizle farklı etkinlikler yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Fetö, Din İstismarı, Tedhiş Hareketi, FETÖ/PDY Dini ve Sosyo Psikolojik boyutlarıyla kitaplar ilçe protokolü ve vatandaşlara dağıtıldı. Hafta boyunca İlçe Müftülüğüne bağlı camilerden dini istismar ve terör örgütleriyle mücadele konulu irşad faaliyetleri yürütüldü, personele konu hakkında İlçe Müftüsü Ahmet GÖZCÜ tarafından seminer verildi.

15 Temmuz Şehitleri Anma Yıldönümü Programı Belediye yazlık bahçesinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu İstiklal Marşının ardından Kur’anı kerim tilaveti, Müftülük ilahi korosunun sunduğu ilahi ve kaside dinletisi ardından İlçe Müftüsü Ahmet GÖZCÜ tarafından dua yapıldı

Anma töreni 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00:13’te ilçedeki tüm camilerde sala okunması ve çeşitli belgesellerin izlenmesi şiir dinletisi ile geç saatlere kadar devam etti.

Bu vesileyle 15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şühedayı, Rahmet-i Rahman’a kavuşan, şehitlik yolunda adım atan gazilerimizi, Rahmet ve Minnetle yȃdediyor, hali hayatını yaşayan tüm gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyoruz.