17.10.2023

Hasan AKMAN / İlçe Müftüsü

1980 yılında Mardin İli Midyat İlçesinde dünyaya geldi. Öğrenim hayatına Mardin’in Ömerli İlçesinde başladı. 1999 yılında Midyat İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 8 yıl İmam Hatip olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Eğitim Merkezine Yüksek İhtisas Kursiyeri olarak görev aldı. 2014 yılında bu kursu tamamladı. Aynı yıl Muğla İl Müftülüğünde Cezaevi Vaizi olarak görev yapmaya başladı. Yine Aynı Yıl Şırnak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir alanında “İlk Dönem Tefsirlerinde Nuh Suresi ve Suredeki Konuların Tarihi Açıdan Değerlendirilmesi” adlı yüksek lisans tezini tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir alanında Doktora ders dönemini tamamladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsünde Temel İslam Bilimlerinde Tefsir alanındaki doktora çalışması “Çağdaş Tefsirlerde Kadın” (Elmalılı ve İbn Aşur örneği ) adlı  doktora tez çalışması olarak devam etmektedir. 06.08.2021 – 06.08.2023 tarihleri arasında Kahramanmaraş Ekinözü İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 25.08.2023 tarih  itibariyle Adana Yumurtalık  İlçe Müftüsü Olarak göreve başladı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.