08.12.2019

Sancar Ve Aydın Aileleri Barış Yemeğinde Buluştu

Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde düzenlenen barış programına Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Devlet Eski Bakanı Edip Safter Gaydalı, Vali Yardımcıları, İl Müftüsü Hasan Çınar, Müftü Yardımcısı Ahmet Hilmi Yazar, Merkez İlçe Müftüleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve iki ailenin üyeleri katıldı. Program, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Devlet Eski Bakanı Edip Safter Gaydalı ve Vali Demirtaşın konuşmalarından sonra İl Müftüsü Hasan Çınar İslamda kardeşliğin önemine değinerek kan davasının sürdürülmemesi gerektiğini ayet ve hadislerle anlattı ve dua etti. Program barış yemeğinden sonra husumetli ailelerin birbirlerine sarılıp kucaklamaları ile sona erdi.