06.09.2019

Adana Balıkçılarına “Bağımlılıkla Mücadele Manevi Rehberlik” Semineri

İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünce, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde balıkçılık yapan vatandaşlarımıza yönelik “Değerler Eğitimi” kapsamında seminerler yapıldı.

Seminere; İl Müftümüz Hasan Çınar, İl Müftü Yardımcıları Selami Bayrakçi, Ahmet Hilmi Yazar ile Din Hizmetleri Uzmanı (Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü) Nuh Ünaldı, Sahil Güvenlik Komutanlığı  ve İl Emniyet Müdürlüğü (Narkotik) personeli katıldı.

Program açılışları Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde İl Müftüsü Çınar “ Kerbela hadisesinin yüreğimizde açtığı hüzün ile birlikte; Muharrem ayının önemi, Âşûra misali birlikte yaşama ahlâkı, ortak sevinç-keder, nimet-külfet paylaşımının önemi, haram kazancın nefsimize ve neslimize olan zararları, dini duygularımızı istismar edenlere karşı çok dikkatli olunmasını ve dinin yanlış anlaşılmasının vereceği üzücü hadiselerin tekrar yaşanmaması için evlatlarımıza  her dönemde sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.”

Seminere katılan balıkçılar:  İlk defa kendilerine doğrudan böyle bir bilgilendirme yapıldığını, bunun devam etmesinin kendilerini memnun edeceğini ifade ettiler. İl Müftülüğü olarak, Balıkçılarımızla birlikte “Vira Bismillah”  dedik.