16.07.2019

"15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü" Etkinlikleri Adanamızda Coşkuyla Kutlandı

Merkez Park'ta düzenlenen etkinliklere Vali Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, 10.Tanker Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg.  İsmail Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, Adana Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Zeki Kıvanç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve on binlerce Adanalı katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Valilik öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Adana Müftüsü Hasan Çınar, şehitler için dua etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nda yaptığı konuşması, sinevizyon aracılığıyla alanı dolduran on binlerce Adanalı tarafından izlendi.

TÜM CAMİLERDE VE MERKEZ PARK'TA SELA OKUNDU

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve kent protokolü, ellerinde Türk bayraklarıyla Adanalıları selamladı. Daha sonra Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi tarafından hazırlanan Osmanlı padişahları kıyafetlerinden oluşan defile sunuldu. 15 Temmuz darbe girişiminde mücadelenin sembolü haline gelen selalar, Adana'daki tüm camilerde aynı anda okundu. Etkinlik alanında ise sela, İl Müftülüğü görevlilerince okundu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARIYLA SON BULDU

Adana'da coşkuyla gerçekleştirilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri, demokrasiye bağlılık, milli birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde, gecenin geç saatlerine kadar sürdü.