01.11.2018

AMATEM'de "Değerler Eğitimi" Seminerleri

İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörlüğü’nce planlanan, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) yatan hastalara yönelik her hafta Çarşamba günleri İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaiz ve alanında uzman personel tarafından gerçekleştirilen “DEĞERLER EĞİTİMİ”  çerçevesindeki seminerlerimiz devam etmektedir.

31.10.2018 tarihinde İl Müftümüz Hasan Çınar tarafından icra edilen seminerde;  Allah’ın (c.c) yarattığı her şeyin bize, yani insana emanet edildiği, bu emanete son nefesimize kadar sahip çıkmamız gerektiği, Mevla’mıza olan kulluk şuuru içerisinde hareket etmemiz hâlinde ancak dünya ve ahiret mutluluğunun elde edilebileceğini söyledi.

Yaratanımıza ibadette devamlılığın esas olduğunu, Rabbimize her gün en az beş vakit secde ederek (namaz kılarak) birçok sıkıntının bizden uzaklaşacağını, Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesini, Kur’an-ı bilenlerin de sürekli okuyarak kendilerini geliştirmelerini ifade eden Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: Gençler, iki şeyi hiç unutmayın; Allah’ı (c.c) ve ölümü. İki şeyi de hemen unutun; yaptığınız iyiliği ve size yapılan kötülüğü.