20.12.2018

Aile İçi Şiddet Semineri

İlçe Müftümüz Mustafa ERDEM’in katılımı ile  “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması” projesiyle ilgili seminer İmamoğlu İlçe Vaizi Umut KAYALI’ tarafından 20.12.2018 tarihinde Saimbeyli Halk Eğitim Merkezinde verildi.

Seminerde konuşan İlçe Müftüsü Mustafa ERDEM, aile içi şiddetin ailenin en büyük problemlerinden biri olduğunu ve artarak devam ettiğini, yetkililerin bu konuya acilen sağlıklı bir çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi. Herkese sorumluluk düştüğünü ifade eden ERDEM,  en büyük sorumluluğun Diyanet İşleri Başkanlığı Çalışanlarına düştüğünü söyledi. Toplumda sosyal problemlerin önlenmesinde aileye çok büyük görevler düştüğünü belirten ERDEM, bu da ancak birbiriyle anlaşan ve iyi bir iletişim içinde olan eşlerle mümkündür. Eşlerin anlaşamadığı bir ortamda ilk önce bu olumsuz havadan çocuklar etkilenecektir. Huzursuzluğun uzun sürmesi halinde toplumda bundan etkilenecektir; dedi.

Aile içi şiddetin ani değil belli bir süreçte ortaya çıktığını ifade eden ERDEM, işe sağlıklı bir aile kurmakla başlanmalı. Evlilik sürecinde eşler birbirine karşı sorumluluğun bilincinde olup gerekli sorumluluğu yerine getirmelidir. Peygamberimiz (S.A.V) “kendisi için istediğini kardeşi içinde istemeyen gerçek manada iman etmiş sayılmaz” buyurmuştur. Kişiler karşıdaki insanında istek, arzu ve beklentilerinin olabileceğini düşünmelidir. Evlilikte ben dili yerine biz dili kullanılmalıdır, sözlerine yer verdi.