15.11.2019

Mevlid-i Nebi Haftası Coşku İle Kutlandı

Mevlid-i Nebi Haftası münasebeti ile İlçe müftülüğümüzce "Peygamberimiz ve Aile" Konulu Konferans düzenlendi.

Sunuculuğunu Çorlu Mah İmam Hatib-i Aydın ÇETİNKAYA'nın yaptığı proğrama Ç.Ü.İlahiyat FAK. Dek.Yrd. Prof. dr. Muhammet YILMAZ konuşmacı olarak katıldı.

Karaisalı Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen program şehitlerimize saygı duruşu İstiklal marşının okunması ve M.Boztahta Dokuzoluk Mah. Camii imam Hatib-i Cemal SERGÜTENLİ hocamız tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe müftümüz sayın İdris KARAKAYA ve Karaisalı Kaymakamı sayın Mehmet KAYA proğrama katılan davetlilere açılış ve selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

İlçe müftülüğü personelimizce hazırlanan sinevizyon gösterisi ve Karaisalı Teslime Hala Camii İmam Hatib-i Mahmut YILDIRIM hocamızın okuduğu ilahi dinletisinin ardından Ç.Ü.İlahiyat FAK. Dek.Yrd. Prof. dr. Muhammet YILMAZ "Peygamberimiz ve Aile" konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Hocamızın konuşmalarının ardından proğram Karaisalı Müezzin kayyım-ı Ercan HAYVA hocamızın ilahi dinletisi ve semazen ekibinin gösterisi ile devam etti.

Proğram sonunda Karaisalı Kuran Kursu inşaatına emeği geçen ve katkıda bulunan hayırsever iş adamı ve vatandaşlarımızdan Ünal IŞIK beye Cavit NAMDAR beye Mehmet GÜLTEKİN beye Hasan ÖZDEMİR beye emekli müftü Sezai ERDAL beye Mehmet OKATAY beye  İlyas KARABULUT beye Hacı Veli TOPATAN beye Mahmut ÖZ ve Ailesine Kaya Perde Ailesi ne ilçe müftülüğümüzce hazırlanan plaketler takdim edildi.

Karaisalı müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen proğrama Karaisalı İlçe Kaymakamı sayın Mehmet KAYA Karaisalı Belediye Başkanı sayın Sadettin ASLAN' ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ilçemiz daire ve kurum amirleri öğretmen ve öğrencileri imam hatip arkadaşlarımız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proğram sonunda davetlilere Karaisalı müftülüğünce hazırlanan tavuklu pilav ikaram edildi.