10.06.2018

İlçe Müftümüz İdris KARAKAYA'nın Kadir Gecesi Mesajı

Bilindiği gibi 10 Haziran Pazar gününü 11 Haziran Pazartesi gününe bağlayan gece Kadir Gecesi’dir.

Kadir gecesi, gecelerin en feyizlisidir. Çünkü bu gecede yapılan ibadet, içinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır. Nitekim aynı adı taşıyan sure-i celilede şöyle buyrulmaktadır.

“Doğrusu biz Kur’anı Kadir Gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’’

Kadir gecesi, Peygamber efendimiz Hazret-i Muhammed(s.a.v.)'in ümmetine mahsus bir gecedir. Başka peygamberlere böyle bir gece verilmemiştir.

Peygamber efendimiz(s.a.v.) buyurdular ki:

"Kabirde aydınlık istersen, Kadir gecesinin karanlığında ibadet eyle."

Yine buyurdular ki:

"Kadir gecesine hürmet ediniz. Çünkü bu gecenin  Allah  katında büyük değeri vardır. O halde Kadir gecesine hürmet ve tazim eden, Allah’ı tazim etmiş olur. Allahü teala, kendine tazim edeni ise Cennete sokar."

Peygamber efendimiz(s.a.v.) ve başta sahabe-i kiram olmak üzere bütün müslümanlar, özellikle aziz ecdadımız Kadir gecesine çok hürmet göstermişler, ibadet ederek geçirmişlerdir. Osmanlı'lar zamanında, o gece, memleketin her yerindeki bütün eğlence yerleri kapatılırdı. İstanbul'lular Eyüp Sultan, Ayasofya, Sultan Ahmet Camii ve bulundukarı yerin camilerinde sahura kadar ibadet eder, affedilmeleri için Cenab-ı Hakk'a dua ve niyazda bulunurlardı.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır.

Bu duygularla,tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Mevlâmızdan niyaz ediyorum.’

İDRİS KARAKAYA

KARAİSALI İLÇE MÜFTÜSÜ