20.06.2017

İlçe Müftümüz İdris KARAKAYA'nın Kadir Gecesi Mesajı

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Bizi en faziletli geceye, Kadir Gecesine tekrar ulaştıran Rabbimize hamd-ü senalar olsun.  Kadir Gecemiz mübarek olsun.

Sonu cehennemden kurtuluş olan onbir ayın sultanı Ramazan’ı uğurlamanın burukluğunu hissettiğimiz şu günlerde, bin aydan hayırlı bir gece olan Kadir gecesine kavuşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz.

Ramazan ayı on bir ayın sultanı olurken,  Kadir gecesi de bu ay içinde Rabbimizin Kur’an-ı Kerimle bizi şereflendirmesi sebebiyle en kıymetli gecedir. Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, Bu geceye has bir sure ile de bizlere bu gecenin tasvirini yapmış ve değerini anlatmıştır.

Kadir Suresinde Rabbimiz, bu geceyi bizlere şöyle tanıtmaktadır: “Şüphesiz, Kur’an’ı biz Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nerden bilebilirsin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir.”

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır.Bu geceyi Allah'ın rızasına uygun bir şekilde değerlendirmek için Kur'an okumalıyız. Kaza namazı kılmalıyız. Uzaktaki akraba ve büyüklerimizi arayarak kandillerini tebrik etmeliyiz. Çocuklarımızın ellerinden tutup camiye getirerek onların da bu gecenin manevi havasından yararlanmasını sağlamalıyız.

Kadir gecesini idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki bizlerin tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun topyekûn açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselâma eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli kardeşlerimin ve tüm inananların Kadir gecesini tebrik eder,  Rabb’imizden, bu Kadir gecesinde bizlerin kadrini yüceltmesini, bu gece yaşayacağımız değişim ve dönüşümle, bir ömre bedel beyaz yeni bir sayfa açma fırsatını bizlere nasip etmesini ve bayrama sıhhat ve afiyetle bizleri kavuşturmasını dua ve niyaz ederim.

İdris KARAKAYA

Karaisalı İlçe Müftsü