24.05.2017

İlçe Müftümüz İdris KARAKAYA Ramazan Ayı Mesajı Yayınladılar

﴾ BAKARA 185)

(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş diye tarif ettiği, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gölgesi bu yıl da Rabbimizin lütfü ile üzerimize düştü. 26 Mayıs Cuma günü ilk teravih namazını kılarak, 27 Mayıs Cumartesi günü de ilk orucumuzu tutarak, hep beraber Ramazan'a merhaba diyeceğiz.

Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Ramazan ayı kadın- erkek, büyük- küçük halkımızın tüm kesimleriyle; oruçlarıyla, teravihleriyle, mukabeleleriyle, salatü selamlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla, mahyaları ve iftarlarıyla büyük bir coşkunun ve dirilişin gerçekleşme ayıdır. Ramazan ayı ibadet, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay yardım, bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği bir terbiye ayıdır.

Ramazan  Kur’an ayıdır. Ramazan ayına kıymet veren olaylardan biri de yüce kitabımız Kur’anın bu ayda Sevgili Peygamberimize indirilmeye başlanmasıdır. Peygamberimiz ve ashabı Kur’anı en çok bu ayda okurlar, cömertliği en çok bu ayda gösterirler ve ibadeti en çok bu ayda yaparlardı.

Öyleyse bizler de Ramazan ayında camilerimizi olduğu gibi, evlerimizi de Kur'an tilavetiyle süsleyelim. Elimizden geldiğince ibadete, hayır ve hasenata ağırlık verelim.

Bu düşüncelerle tüm halkımızın ve İslam aleminin Ramazan ayını kutlar, yapacağımız tüm ibadetlerin sadece Allah rızasını kazanmak için yapılamasını ve hepimizin Ramazan ayını birlik ve beraberlik içinde tamamlamamızı Yüce Allah'tan temenni ederim.

İdris KARAKAYA

Karaisalı İlçe Müftüsü