09.05.2017

İlçe Müftümüz İdris KARAKAYA Beraat Kandili Mesajı Yayınladılar.

İlçe Müftümüz İdris KARAKAYA mesajında; Onbir ayın sultanı  Ramazan ayının müjdecisi olan Mübarek Berat Kandiline ulaşmış bulunmaktayız.Berat Kandili, hatalarımızdan, kusurlarımızdan uzaklaşıp,kalbimizi ve gönlümüzü Yüce Rabbimize,bir daha koparmamak üzere bağladığımız bir gecedir.

Berat bizler için bağışlanmadır, yenilenmedir. Berat gecesi, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Sevgili Peygamberimiz, bu gecede Allah’a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve o gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir.

Bu bağışlanma mevsiminde bize düşen tefekkürdür, niyazdır, tevbedir. Bizler bu Berat Kandilinde silkelenme ve yenilenme ümidiyle hep birlikte tevbe edelim.Rabbimizin, “Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” buyruğuna uyarak samimi duygularla Rabbimize yönelelim.

Sadece ferdi ve ailevi mutluluğumuz için değil, milletimizin ferahı için; toplumsal barış ve huzuru için niyazda bulunalım. Tevbelerimiz ve niyazlarımız dünyevi sıkıntıların daralttığı ruhlarımızı Rabbimizin ilahi rahmetine ulaştırsın, toplumsal barış, kardeşlik ve huzuru yakalamamıza vesile olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat kandilinin, kurtuluşumuza vesile olmasını; ülkemize, milletimize ve âlem-i İslama hayırlar getirmesini; terör, şiddet ve savaşların son bulmasını; huzurun, barışın ve kardeşliğin hâkim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Berat kandiliniz mübarek olsun!

İdris KARAKAYA

Karaisalı İlçe Müftüsü