22.04.2017

İlçe Müftümüz İdris KARAKAYA Mirac Kandili Mesajı Yayınladılar.

BİSMİLLEHİRRAHMENİRRAHİM

Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

Mirâc Gecesi, içinde bulunduğumuz Receb ayının yirmiyedinci gecesidir. Bu mübarek geceye, 23 Nisan Pazar gününü  pazartesiye bağlayan gece kavuşma bahtiyarlığına ereceğiz.

Peygamberimiz için şân ve şerefle dolu olan Mi’rac mucizesi, bizim için de rahmet ve lütuflarla doludur. Mi’rac’ın bizim için en önemli sonucu dinimizin direği, imanımızın alameti ve günahlarımızın kefareti olan ve o gece farz kılınmış bulunan beş vakit namazdır. Beş vakit namaz bize bir Mi’rac hediyesidir. Bu bakımdan Namaz Mü’minin  Mi’racıdır. Zira mü’min namazda vasıtasız olarak Rabbi ile baş başa bulunmaktadır.

Miraç, bir arınma ve Allah'a yükseliştir.Miraç, Rasülullah’ın şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir yükseliş ufkudur. Nefsimizin zaafları bizi her türlü yükselişten alıkoyar. Rabbimiz,bu mübarek gecenin hürmetine, incinmiş kalplerimizi birleştirsin. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan bizleri muhafaza eylesin.

Mi’rac gibi büyük bir mucizenin tecelli ettiği bu kutsal gecede Cenab-ı Hakk’ın rahmetinin de o nispetle tecelli edeceğine inanarak bu mübarek geceden gerektiği gibi istifade etmesini bilmeli ve bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm islam aleminin Mirac kandili ni tebrik ediyor,  hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Rabbil Alemin'den niyaz ediyorum.

İdris KARAKAYA

KARAİSALI MÜFTÜSÜ