06.10.2019

Çukurova Müftülüğümüzden Fidan Dikme Etkinliği

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla ülke genelindeki 90 bin camide sabah namazının ardından fidan dikme etkinliği düzenledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Cami ve Hayat” teması çerçevesinde Çukurova'da  Şehit Halit Yaşar Mine Cami ve Meryem Şule Kur’an Kursu bahçesinde  Fidan dikimi etkililiği, sabah namazı sonrası Çukurova Müftümüz Sayın Hüseyin Gün, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan dikimiyle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerine ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın fidan dikimiyle daha çok anlam kazandığına işaret eden Müftü Gün,"Bu konuyla alakalı duyarlılık, farkındalık oluşturmak gayesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığımızca başlatılan fidan dikme etkinliğini gerçekleştirdik. Bugün ilçe genelindeki bütün camilerimizde fidanı toprakla buluşturuyoruz. İstiyoruz ki camilerimiz fidanlarla, yeşille, ağaçlarla iç içe olsun ve toplum olarak yeşile, doğaya sahip çıkalım."

Müftü Gün, kendilerine destek veren  Orman Müdürlüğüne, Din Görevlilerine  ve katılımcılara teşekkür etti.