15.08.2018

Camiye Giden Çocuklar Çeyrek Altın, Tablet Bilgisayar Ödülünü Kaptı

Camiye giden çocuklar Çeyrek Altın, Tablet Bilgisayar ve Ayakkabı ödülünü kaptı
Çukurova Müftülüğüne bağlı Uluyol Camisi’nde örnek bir projeye imza atıldı.

Çukurova Müftülüğüne bağlı Uluyol Caminde 40 gün 5 vakit aralıksız namaza gelen 40 erkek ve 8 bayan Yaz Kuran Kursu öğrencisine hayırseverlerin destekleriyle Çeyrek Altın, Tablet Bilgisayar, ayakkabı ve çeşitli hediyelerin dağıtım töreni düzenlendi.
Adana Çukurova Müftülüğüne bağlı Uluyol Camisi'nde 40 gün 5 vakit aralıksız namazını kılan 48 çocuk hediyelerini aldı. Çocukların büyük ilgi gösterdiği proje diğer illerdeki camilerden de destek gördü. Projeye ilgi çok büyük olunca yeni ödül programlarının başlatılacağı belirtildi. Camide düzenlenen törende hediyelerini alan çocukların yaşadığı mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi.
KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİLER
Açılış Konuşmasını yapan Çukurova müftüsü Hüseyin Gün, 40 gün boyunca 5 vakit camiye büyükleriyle gelen çocukları kutladı. bunlarla birlikte çocukların camilerin sevinç ve neşesi olduğunu vurguladı. camide büyükler,küçükler ve hanımlara ait aktivitelerin,camilerin önemli bir fonksiyonu olduğunu bildirdi.Diyanet İşleri Baklanlığımızın Yaz kuran kursların temasının da çocukların neşesi ve vatanın sesi olduğunu söyledi
Müftü Hüseyin Gün, yaz aylarında Müftülük bünyesinde bulunan cami ve Kuran kurslarına yaz kursları düzenlendiğini, bu kurslara katılan öğrencilere, Kuran-ı Kerim okuma, hadis ve genel ahlaki konularda eğitimler verildiğini ifade etti. Kursların daha kapsamlı geçmesi için çeşitli etkinliklerde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Çukurova Kaymakamı Osman Sarı,geleceğimizin teminatı olan çocuklar camilerle buluşması çok anlamlı olduğunu, emeği geçenleri kutladığını bu gibi etkinliklerin vatandaşların birliği ve beraberliğine zemin hazırladığını vurgulayarak .Bu etkinliğe destek veren hayırseverleri de tebrik etti.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
40. gününü dolduran 48 çocuk namazın ardından hediyelerine kavuşurken Türkiye çapında örnek bir projeye imza attıklarını belirten Uluyol Camisi İmam Hatibi Adil Satan, "Çocukları camiye alıştırmak, cemaat ile bağlarını güçlendirmek ve namaza alıştırmak için ne yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir proje fikri doğdu. Duyurusunu yaptık. Büyük ilgi gördü. Çocuklarımızın camiye gelmesi onlardan çok bizleri sevindirdi" dedi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Uluyol Camisi'nde düzenlenen törene Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Adana İl Müftü Yardımcısı Selami Bayrakçı, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin , Şube Müdürü Kazım Karabekir Akbudak, daire amirleri, din görevlileri, çeşitli STK temsilcileri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.