30.04.2018

Çukurovalı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Zeynep Ebrar Güzel, Bölge Birincisi Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl tespit edilen bölgelerde yapılan  Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması sınavlarında, bu yıl Hatay bölge birinciliğine Çukurova Müftülüğüne bağlı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Ebrar Güzel seçildi.

Kur’an Kursları öğrencileri arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması bölge finali Hatay’da yapıldı.

Erkek Öğrencileri  için Bölge finali Habib-i Neccar Camii’nde, kız öğrencileri için ise İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma sonunda erkek öğrencilerinde; Gaziantep’ten İshak Mermer birinci, Hatay’dan Ömer Çolak ikinci, Adana’dan Ömer Aşçıoğlu üçüncü oldu.
Bayan öğrencileri arasında ise; Adana Çukurova Müftülüğüne bağlı Hacı Hüseyin Bilen Kız Kur’an Kursu  Zeynep Ebrar Güzel birinci, Hatay’dan Leyla Seren Kartal ikinci, Gaziantep’ten Ayşe Betül Karakeiçili üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an Kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an Kurslarında okuyan öğrencileri Kur’an-ı Kerimi okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya Hatay, Adana, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden il birincileri katıldı.

Bölge Birincileri,10 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak Türkiye finali ön elemesinde bölgeyi temsil edecekler.

Kız Kur’an kursları arasında bölge birincisi olan Zeynep Ebrar  Güzel, 01 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” Türkiye finalinde bölgeyi temsilen yarışacak.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Müftü Kavillioğlu öğrencilere altın ve para ödülü vererek Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın yayınlarından kitap hediye etti.