13.02.2018

Çukurova'da 19 öğrenci hafızlık belgesini aldı

Çukurova Müftülüğü 19 Hafız daha mezun etti. Adana Çukurova Müftülüğüne bağlı Hacı Mehmet Ali Baytan Kuran Kursu'ndan mezun olan 19 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Ramazanoğlu Camii’nde cuma namazı öncesi Çukurova’da son iki yıl içerisinde yetiştirdiği Hacı Mehmet Ali Baytan Kuran Kursu öğrencilerinden 19 hafıza belgeleri, Kuran’ı Kerim ve duaların ardından verildi.

Sertifika törenine Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, İl Müftü Yardımcıları Kemal Aydoğan, Selami Bayrakçı, Ahmet Hilmi Yazar, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Tufanbeyli Müftüsü Hanifi Özlen, Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt hafızların aileleri cuma namazına gelen vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasına yapan Çukurova İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, hafızlık müessesesinin yaşatılmasının önemine değindi.

İl Müftüsü Hasan Çınar, hafızlık müessesesinin anlam ve önemine vurgu yaparak, hafız olmaya hak kazanmış ve icazetlerini alan öğrencileri, ailelerini ve öğreticilerini tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından tekbirler eşliğinde yerlerini alan hafız öğrenciler güzel sesleriyle okuyuşları her kesi duygulandırdı. Gözyaşları içinde hafızları dinleyen vatandaşlar, öğrencilerin dinihaber.com başarılarını hayranlıkla izledi.

Hafızlara Kaymakam Osman Sarı ve İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından belgeleri ve beraberinde çeşitli hediyeler verildi.

Hafız öğrencilerin okuduğu süreler, tekbir ve salavatlar sonunda okunan Cuma ezanı ve kılınan namazla sona erdi.

Hafızlık Belgesi Alan Öğrencileri Hamit Yılmaz, Abdulkadir Doğan, Muhammed Talha Buzlu, Adem, Murat, Sıdık, Mehmet Cemal, Alper, Serkan, Yusuf, Furkan Dayan, Sultan Şehmuz Altunkaynak,  Abdurrahim Said Yazar, Abdullah Özgün, Abdullah Buzlu, ve Enes Gün, Seyfettin Önel, Talha Alçı, Fatih Uyanık.