15.01.2018

Şehzade Kademoğlu Camiinde Cuma Namazı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye'de tüm camilerde cuma namazı öncesi "Hakkın Yanında, Batılın Karşısında Yer Alabilmek" hutbesi okundu.

Bugün irşat programı kapsamında Cuma namazı öncesinde Çukurova Şube Müdürü Kazım Karabekir Akbudak, "Kural ve Sünnete Bağlılık" konusunda vaaz verdi. Cuma hutbesinde cemaate hitap eden Şehzade Kademoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Gündüz, "Hakkın Yanında, Batılın Karşısında Yer Alabilmek" hakkında hutbe irad etti.
Çukurova Şehzade Kademoğlu Camii İmam-Hatibİ Mehmet Gündüz, "....Şartlar ne olursa olsun hakkın yanında, bâtılın karşısında yer almaya, hakikatin tercümanı olmaya devam edelim. Birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmekten vazgeçmeyelim. Unutmayalım ki, hakkın hizmetinde olduğumuz sürece Allah’ın rahmeti ve yardımı da bizimle olacaktır. Hakkı tutup kaldırdığımız müddetçe bâtıl bize asla zarar veremeyecektir.

Hutbemi Peygamber Efendimizin şu hadisiyle bitirmek istiyorum:
“Allah’ım! Hamd, sana mahsustur. Sen, yerin ve göğün nurusun. Sen, bütün varlıkların yegâne sahibi ve Rabbisin. Sen Hak’sın. Va’din de sözün de haktır. Sana kavuşmak haktır. Cennet haktır. Cehennem de haktır. Peygamberler haktır. Kıyametin kopması haktır.

Allah’ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur.” ifade etti.

cuma namazı çıkışında cemaate püskevit ve lokum dağıtıldı.