13.10.2017

Nomanoğlu Camiinde Cuma Çıkışı Aşure Dağıtıldı

Çukurova Müftülüğümüze bağlı  Nomanoğlu Camiinde düzenlenen Cuma namazı çıkışında vatandaşlara 1500 aşure dağıtıldı.

Vatandaşlar cuma namazını kıldıktan sonra avluda kendilerine dağıtılan aşureleri yerken, etkinlik nedeni ile müftülüğe ve Cami Görevlilerine teşekkür etti.

Çukurova Müftümüz  sayın Hüseyin Gün, Cuma Vaazında yaptığı konuşmada, muharrem ayının faziletinden, bereketinden faydalanmak için aşure dağıttıklarını söyledi.

Aşurenin muharrem ayına has bir güzelliği olduğunu belirten Gün, "Biz de bu güzel günde halkımızla buluşmayı planladık. Rabbim bizlere bu etkinliğimizi hayırlara vesile eylesin. Böylece, birliğimize ve beraberliğimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz aşure dağıtımına katılan tüm halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onların hepsinden razı olsun…"

İmam-Hatib Orhan Durmaz da, Muharrem ayının İslam alemi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, bu ayda birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini söyledi.

Durmaz, Muharrem Ayının birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize katkı sağlamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Muharrem ayında Aşure Günü ve geleneği asırlardır yaşatılmakta. Bugünler toplumda birlik ve beraberliği pekiştirmeye vesile oluyor. Vatandaşlarımızla bir arada olmak adına güzel bir etkinlik. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından Cami İmamı Hatibi Orhan Durmaz'ın yaptığı duada ise “Cenabı Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten, güzellikten ayırmasın. Muharrem ayı herkese hayırlı olsun.” dedi