18.07.2017

Adana’nın Çukurova İlçesi’nde bulunan Ramazanoğlu Camii’nde "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz Paneli " düzenlendi.

İl Müftüsü Hasan Çınar'ın oturum başkanlığını yaptığı panele, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç konuşmacı olarak katıldı.

Program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ve Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller tarafından yapılan açılış konuşmasından 15 Temmuz şehitlerini minnetle andıklarını söyledi.

Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, şehit ikiz polislerin babası Ali Oruç "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" ' konusunda görüşlerini dile getirdi.

İl Müftüsü Hasan Çınar, panelin açılışında yaptığı konuşmada, dini istismar hareketleri karşısında Müslümanların tutum, davranış ve duruşunun önemli olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Ali Osman Ateş de, FETÖ'nün dini nasıl istismar ettiğini örnekler vererek anlatarak, "Bu örgüt sapkın bir yapıdır. Dinin ihlasını sapkınca kullanmıştır. İnançları adına insan öldürdüler. Dini bozarak bunu yaptılar. İnsan öldürmek Kur'an-ı Kerim'de yoktur, yasaktır. Bu örgüt DEAŞ terör örgütü kadar tehlikeli bir yapıdır. Kendi içerisinde vatan, millet, bayrak ve sevgisini yok etmişler. Milletini seven milletine kurşun sıkmaz vatanına ihanet etmez" dedi

Panele Vali Yardımcısı Hanlar İden, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Müftüleri, kurum müdürleri, din görevlileri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.