06.07.2017

15 Temmuz Sene-i Devriye Programları Genelgesi

"Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesinde tüm yurtta gerçekleştirilecek programların aşağıda belirtilen çerçevede yerine getirilmesi; yapılacak olan tüm programlarda 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir.

1- 14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi camilerde vaaz yerine bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" yapılacaktır. Program tüm camilerimizde Ek-1 Bilgi Notu çerçevesinde gerçekleştirilecek; program sonunda da milletimiz tarafından okunan 100 bin hatm-i şerifin duası Ek-2 metin esas alınarak yapılacaktır.

2- 14 Temmuz 2017 Cuma günü için Başkanlıkça özel olarak hazırlanan "hutbe" tüm camilerde ve mescitlerde okutulacaktır.

3- 15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü tüm yaz Kur'an Kurslarımızda Ek-3 Bilgi Notu çerçevesinde "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirilecektir.

4- 15 Temmuz 2017 gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacaktır.

5- 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te ülkemizdeki 90 bin caminin tümünde eşzamanlı olarak salâlar okunacaktır.

6- 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir.

7- Ülke genelinde eşzamanlı okunacak salâlar başta olmak üzere yapılacak olan diğer tüm programlar hakkında halkımıza yönelik gerekli bilgilendirmeler ve ilanlar yapılacaktır.

NOT:

1- Bütün personel yukarıdaki talimatlar doğrultusunda görev yaptığı cami ve kur'an kursunda gerekli programları icra etmekle mükelleftir. herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine dikkat edilecektir.

2- Beşinci maddenin uygunlanması esnasında vatandaştan tarafından olumsuz bir davranış ile karşılaşan personel, vatadaşla ile münakaşaya girmeyecek, emniyet ve jandarma güçlerine ihbarda bulunacaktır ve kurum yetkililerine bilgi verilecektir.