16.07.2018

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Adana Valiliği'nce düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri", Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla  vatandaşların yoğun ilgi ve coşkusuyla gerçekleştirildi.

Merkez Park 'ta oluşturulan alanda düzenlenen ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nin okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Adana Milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Garnizon Komutan Vekili Albay Atilla Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tümay, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları, gaziler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sıcak hava nedeniyle altı dev fan çalıştırılan alanda katılımcılara kar ve meyve suyunun karışımıyla yapılan yöresel lezzet karsambaç dağıtıldı.Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından da 15 bin kişilik irmik helvası katılımcılara dağıtıldı. Programda Türk Kızılay'ı kan bağışı için stant açtı, çeşitli belediye, sivil toplum kuruluşları ve firmalar tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

İl Müftülüğü görevlilerince okunan Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve seslendirilen ilahiler huşu içinde dinlenirken, mehter takımının gösterisi de büyük beğeniyle izlendi.

Merkez Park'ı hınca hınç dolduran vatandaşların ellerindeki bayrakları coşkuyla salladıkları etkinlikte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki konuşması, canlı yayında izlendi.

Saat 00:13'te Adana İlindeki tüm camilerde salalar verildikten sonra İl Müftümüz Hasan Çınar şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Adana Valiliği'nce Merkez Park'ta hayli  yoğun bir katılımla gerçekleştirilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri, gece boyunca coşku dolu görüntülerle sürerken, Vali Mahmut Demirtaş, etkinliğe yoğun katılım gösteren Adanalılar başta olmak üzere, bu tarihi etkinliğe destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.