05.04.2018

Yumurtalık İlçesi Barbaros İlkokulunda Bayanlara Yönelik Aile Bilinci Konulu Konferans

Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizlerinden Fadime Taş, Yumurtalık İlçesindeki Barbaros İlkokulunda bayanlara yönelik Aile Bilinci konulu konferans verdi. Yumurtalık Müftülüğü tarafından düzenlenen programda Yüreğir Müftülüğü’ne bağlı Sancak Kur’an Kursu’nda görev yapan Yıldız Kahraman ve Seyhan Müftülüğüne bağlı Fatih Sultan Kur’an Kursu’nda görev yapan Hülya Yarartekin de Kur’anı Kerim tilaveti ve ilahileriyle programa renk kattı.

Konferansta konuşma yapan Fadime Taş; “Aile, insanın kamil insan olma yolculuğunda birbirine destek olmasının yanı sıra hem bu dünyadaki büyük bir nimet hem de çetin bir imtihan olabilmektedir. Eşimiz, çocuğumuz aynı zamanda bizim din kardeşimizdir. Müminlerin birbirleriyle olan insani ilişkileri aynı zamanda aile fertleri için de geçerlidir. Bu nedenle hem din kardeşliğimizin hem de aile bağlarının etkisiyle, ailemize karşı dünyanın en sevecen insanı olmak gerekmektedir. Yeri geldiğinde aile bireylerimize fedakarlık, samimiyet, sorumluluk, merhametle yaklaşmayı bilmeli insan. Aile, insanın huzur bulduğu yerdir. Huzuru bulabilmek için huzur vermek de gerekmektedir. Bu nedenle eşler arasında yaşanacak problemlerde samimiyetimizi, sevgimizi yitirmeden, karşımızdaki insanın eşimiz olduğunu unutmadan çözümleme yoluna gitmeliyiz.” dedi.