28.03.2018

120 HAFIZIMIZA TAÇ GİYME VE İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Seyhan İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "120 Hafızımıza Taç Giyme ve İcazet Töreni" Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Vali Mahmut Demirtaş, İstanbul Piyale Paşa Camii İmam-Hatibi İshak Danış'ın katılımıyla Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Seyhan İlçe Müftülüsü Hasan Hüseyin Güller'in açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Hasan Çınar da bir konuşma yaptı. Çınar, yaptığı konuşmasında; hafızların yetişmesinde emeği geçen, öncelikle ve özellikle hafız anne-babalarına, hocalarına ve maddi-manevi desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bugün düzenlenen Taç Giyme ve İcazet Töreni ile Kur’an kurslarından mezun olarak hafız olmaya hak kazanan 120 Kur’an kursu öğrencisinin hafızlık kervanına katıldığını ifade ederek hafızların ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmelerini Yüce Mevla'dan niyaz ettiğini belirtti. Taç giyerek icazet alacak 120 değerli hafıza, Kur’an’a ve İslam’a hizmet yolunda muvaffakiyetler dilediğini ifade eden Vali Demirtaş, ‘’Rabbim hafızlıklarını kabul ve makbul eylesin. Kur’an’ın nuru ile kendi yollarını aydınlattıkları gibi milletimizin ve tüm İslam âleminin yolunu da aydınlatmalarını Rabbimden niyaz ediyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise hafızlar zincirinin halkalarının her geçen gün kendini büyüttüğünü kaydetti.

Bugün içinde yaşanan bir takım sorunların çözümünün, donanımlı, erdemli nesil yetiştirmekten geçtiğini ifade eden Genel Müdür Dinç, ülkenin içinden geçtiği badirelerin, yaşanılan buhranların, çözüme kavuşturulması için hep birlikte eğitim alanında çok ciddi atılımlar ve yatırımlar yapılması gerektiğini söyledi.

Ülke genelinde 137 bin belgeli hafızın bulunduğunu, bunların içerisinde 25 bin kadarının Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında istihdam edildiğini ifade eden Genel Müdür Dinç, Devletin bütçesinden yatılı olarak Kur’an kurslarında okuyan hafızlar için 60 milyona yakın iaşe ödeneği ayrıldığını belirterek bunun Cumhuriyet tarihinde bir ilk ve büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.

Konferans'tan sonra İl Müftüsü Hasan Çınar hatim duası yaptı.

Programa özel Kur'an-ı Kerim ziyafeti için iştirak eden İstanbul Piyale Paşa Camii İmam-Hatibi İshak Danış'ın tilavetinin ardından 120 hafızımıza hafızlık belgeleri verildi.