27.03.2018

BAĞIMSIZ BİREY BİLİNÇLİ AİLE PROJESİ DEVAM EDİYOR

Adana İl Müftülüğü’ne bağlı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörlüğü-Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca hazırlanan, BAĞIMSIZ BİREY BİLİNÇLİ AİLE Projesi kapsamında eğitimler başladı. Yürütücü ortak olarak Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Müdacele Şube Müdürlüğü ve İlçe Müftülüklerimizle birlikte uygulanan proje kapsamında, 18 yaş üstü kursiyerlere yönelik eğitimlerimiz  Kur’an Kurslarımızda vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Adana İl Müftülüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile eğitimlerin yanı sıra, broşür ve kamu spotu çalışmalarıyla toplumu bilinçlendirme ve gereken halk desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Ayrıca müftülük personeline yönelik yapılacak eğitimlerle de din görevlilerimizin duyarlılığının arttırılması hedeflenmektedir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı personel tarafından her hafta farklı bir kursumuzda geniş katılımla verilen eğitimlerde Uyuşturucu Suçlarla Mücadele, ailelerde farkındalık oluşturma ve bu konuda yardım alabilecekleri ilgili birimler ve numaralar hakkında bilgiler verilmektedir.

Proje kapsamında Yüreğir ilçemizle başlayan eğitimlerimiz sırasıyla merkez ilçelerimizi de kapsayacak şekilde mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Adana İl Müftümüz Hasan Çınar; "Yapılan hizmetin faydalı olacağına inanıyorum. Her kardeşimiz bizim için değerlidir. Dinimizin haram kıldığı her türlü uyuşturucu maddeye karşı mücadele etmek hem dini hem de ahlaki bir görevimizdir." dedi.