18.05.2017

Afete Hazır Birey ve Aile Eğitimi

Adana İl Müftülüğü ile AFAD işbirliğiyle Afete Hazır Birey ve Aile Eğitimi kapsamında eğitimler düzenlendi. Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından yapılan planlamayla Müftülüğümüze bağlı 15 ilçede düzenlenen eğitimlerde katılımcılar deprem konusunda bilinçlendirilmeye ve bilgilendirilmeye çalışıldı. Eğitimlerde, "Afet öncesi ve sonrasında neler yapılmalı", "Afet sırasında nasıl davranmalı", "Afetlere hazırlıkta bireylerin ve kurumların sorumlulukları", "Afetlere karşı nasıl bireysel hazırlık yapılacak", "Afete dönüşebilecek tehlikeler", ''Depremin etkilerinden korunmanın yolları" ve "Zorunlu Deprem Sigortası" konularında bilgiler verildi. 2016 YILI Aralık ayında başlayan eğitimler Feke Müftülüğünde yapılan son eğitimle tamamlandı.