14.07.2018

Din İstismarı ile Mücadele Paneli

15 Temmuz şehitlerini anma programları kapsamında; 14 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu'nda personele yönelik “Din İstismarı ile Mücadele” konulu bir panel düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mahmut Kayış ve İstanbul Ümraniye Müftülüğü Başvaizi İmran Elagöz Taşkın’ın katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Adana İl Müftüsü Hasan Çınar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından 15 Temmuzu anlatan sinevizyon gösterimi sonrası panelistler tarafından personele, dini istismar eden terör örgütlerinin yapısı ve mücadele konusunda geniş kapsamlı sunumlar yapıldı.

Programa; Müftüler başta olmak üzere vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar ve diğer personel katıldı.