04.05.2018

Tarihte Bir-İz Projesi Açılışı

“Güney Adana Kalkınma Programı” Kapsamında İl Müftülüğünce hazırlanan ‘’Tarihte Bir-İz’’ projesinin açılışı Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve İl Müftüsü Hasan Çınar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte İl Müftüsü Hasan Çınar'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş,  ‘’Millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında tarih, kültür, dil ve gönül birliği olan insanlardan oluşan topluluktur. Bir topluluğun millet olması bu şartların oluşmasına bağlıdır. Tarih ise, bir milleti oluşturan unsurların başında gelir. En basit tanımıyla tarih, bir milletin hafızasıdır.’’ dedi.

Konuşmaların ardından ünlü tarihçi Cezmi Yurtsever Adana’nın tarihi ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Program, eski Adana fotoğraflarının yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.