14.07.2018

Din İstismarı İle Mücadele Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı

15 Temmuz Şehitlerini Anma Etkinlikleri çerçevesinde sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik 13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 17:30’da İl Müftülüğünde “DİN İSTİSMARI ile MÜCADELE” konulu bilgilendirme ve istişare  toplantısı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mahmut Kayış’ın katıldığı bilgilendirme toplantısının  açılış konuşmasını Adana İl Müftüsü Hasan Çınar yaptı. Çınar, konuşmasında; sahih dini bilginin önemine değinerek dinin doğru anlaşılması ve yaşanmasının gerekliliğinden bahsetti. Dinin yanlış anlaşılması veya istismar edilmesi durumunda DEAŞ ve FETÖ gibi yapıların ortaya çıktığını ifade ederek, toplum olarak din istismarına karşı mücadele vermemiz gerektiğini belirtti. Çınar, STK temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI da konuşmasında; Başkanlığımızın dini, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden FETÖ, DEAŞ vb. örgütlere karşı Kur’an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde toplumun farklı kesimlerine yönelik programlar gerçekleştirdiğini ifade ederek bu programlar çerçevesinde Adana ilinde faliyet gösteren STK temsilcileri ile beraber olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Karslı, programın sonunda katılımcıların sorularını cevapladı. Prof. Karslı programı organize eden İl Müftüsü Hasan Çınar'a ve programa katılan STK temsilcilerine teşekkür etti.