15.05.2018

Gelecekte Bir-İz Projesi Açılışı

Vali Mahmut Demirtaş, Adana İl Müftülüğü Tarafından Hazırlanan, "Gelecekte Bir-İz" Projesinin Açılış Törenine Katıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen açılışa Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Müftüsü Hasan Çınar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile proje paydaşları katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Güney Adana Kalkınma Programı’nın tanıtım ve animasyon videosu ile başlayan etkinlikte İl Müftüsü Hasan Çınar'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Müftülüğümüzün yürüttüğü Tarihte Bir-İz, Gönüllerde Bir-İz ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Gelecekte Bir-İz projeleri, insanımızı aynı duygu ve düşüncelerde birleştirmeyi amaçlayan projelerdir. Biz tek bir milletiz. Bizim tek devletimiz, tek vatanımız, tek bayrağımız vardır. Bin yıldır Anadolu coğrafyasında yaşayan kadim ve köklü bir milletin mensuplarıyız. Her karışı aziz şehitlerimizin kanları ile sulanan bu topraklarda gelecekte de yaşama arzusu ve kararlılığında bir milletiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeye ve bu vatanda hep birlikte ilelebet yaşamaya devam edeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracak; birliğimizi, dirliğimizi bozmaya teşebbüs eden hainlere, yerli ve yabancı işbirlikçilere asla fırsat vermeyeceğiz. Mazide ve şimdi bir olduğumuz gibi gelecekte de aynı azim ve kararlılığı sergilemeye devam edeceğiz. Belirttiğim bu hususlarda millet olarak gerekli duruşu sergilememiz için geçmişten getirdiğimiz değerleri iyi bilmemiz gerekiyor. Zira şu an bizi biz yapan bu değerler, gelecekte de bizi biz yapacaktır. O sebeple bu hissiyatı gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimize, çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor. En başta değerler eğitiminin ilkokulunun aile ocağı olduğunu unutmamalıyız. Ailelerimiz, anne-babalarımız, akrabalarımız; aynı sokağı, mahalleyi paylaştığımız komşularımız, değerler eğitimi konusunda ilk öğretmenlerimizdir. Aile, akraba ve komşularımızın ardından okullarımızda öğretmenlerimiz, değerler eğitimini, eğitim müfredatımızın belirlediği şekillerde sürdürmeli, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu istikamette geleceğe hazırlamalıdırlar. Okullarımızla birlikte, müftülüklerimiz, camilerimiz, din görevlilerimiz de değerler eğitimi hususunu kürsülerden bol bol işlemelidirler. Ancak bu şekilde gençlerimizde birlik, beraberlik, kardeşlik ve toplumsal duyarlılık oluşturabiliriz. Bildiğiniz üzere bugün mübarek Ramazan-ı Şerif’in arefesindeyiz. Kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi dinimizin emrettiği değerlerin ihya edildiği Ramazan-ı Şerif’in ülkemize, milletimize, İslam alemine ve Adana’mıza huzur, mutluluk ve hayır getirmesini niyaz ediyor; Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum. Bu vesile ile Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında İl Müftülüğümüz tarafından hazırlanan “Gelecekte Bir-İz” projesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Açılış programı Prof. Dr. Asım Yapıcı’nın “Ortak Gelecek İnşasında Değerlerimizin Rolü” konulu sunumuyla devam etti.