14.05.2018

Gönüllerde Bir-İz Projesi Açılışı

Vali Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Programı Kapsamında İl Müftülüğü Tarafından Hazırlanan, "Gönüllerde Bir-İz" Projesinin Açılış Programına Katıldı.

Adana’nın Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte İl Müftüsü Hasan Çınar'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, "Güney Adana Kalkınma Programı; eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hizmetlere, yoksulluktan istihdama, gençlik ve spordan güvenliğe, sosyal uyumdan kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesine varıncaya kadar, çeşitli alanlarda karşılaştığımız sorunların çözümünü öngören bir değişim ve dönüşüm hareketidir. Temel amacımız insanımıza dokunmaktır, özellikle göçle gelen nüfusun, kentimize entegresini sağlamaktır. Zihinsel değişim ve dönüşümü gerçekleştirerek, insanımızın şehir kültürüne aidiyet duygusunun arttırılmasına hizmet etmektir. Bizler, Güney Adana'yı yeni baştan ilmik ilmik dokumak adına, bu zorlu yola çıktık. Bu yolculukta Güney Adana'da kalbine girmediğimiz bir kardeşimiz, kapısını çalmadığımız tek bir hane bırakmayacağız. Hem beşeri kalkınmayı hem de fiziksel kalkınmayı Güney Adana Kalkınma Programı ile hep birlikte, mutlaka başaracağız." dedi.