24.04.2017

2017 KUTLU DOĞUM PROGRAMI ADANADA COŞKUYLA KUTLANDI

2017 YILI KUTLU DOĞUM PROGRAMI ADANADA COŞKUYLA KUTLANDI

İlimiz Müftülüğü tarafından 17 Nisan 2017 Pazartesi günü ADNAN MENDERES KAPALI SPOR SALONUNDA 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temalı Kutlu Doğum Haftası açılış programı Sayın Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ’ın katıldığı programla gerçekleşti.

Programa Adana Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ ’ın yanısırıa; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ,İl Emniyet Müdürü Osman AK, Cumhuriyet Başsavcısı Ali YELDAN, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabancı Merkez Camii Uzman  İmam-Hatibi Ömer ALTUNDAĞ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda açılış konuşması yapan İlimiz Sarıçam İlçe Müftüsü  Bekir KAPLAN İlimiz Müftülüğünce düzenlenen Proğram hakkında bilgi verdi.

Programda konuşma yapan Adana  Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ ise " Peygamber Efendimiz" in kutlu doğumunu sevgiyle ve tazimle yâd ederek başladığı konuşmasında, en büyük görevlerimizden birinin Peygamberimizin Nurunun  insanlığı aydınlattığı, yaşadığı toplumda örnek kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammedül Emin denilmiştir. Onu örnek alarak Peygamber Efendimizin ahlaki çizgisiyle bütünleştirip hayatımızla özleştirmemiz gerektiğini belirtti".

Programda konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ  ise "Peygamber Efendimiz’ in kutlu doğumunun İslam Coğrafyasının kan ve gözyaşına  boğulduğunu belirterek Peygamber efendimizin ahlakının hayatımızla özleştirmemiz gerektiğini belirtti".

Daha sonra İlimiz Müftüsü Sayın Hasan ÇINAR,Protokole gül kakdiminin akabinde  bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ana teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” hakkında konferans verdi.

Programda Sarı  Hamzalı Yeni Cami İmam Hatibi Abdulkadir ÜNVERDİ 'nin 30 Kuş Şiirini büyük beyeni topladı

Program, Fet Ahmet Gülşen Camii İmam Hatibi Tarık KARADAĞ başkanlığındaki  tasavvuf grubu ilahi dinletisiyle  son buldu.