25.07.2016

Ertelenen Hafızlık Tespit Sınavları

Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik olarak 18 Temmuz 2016 tarihinde başlamış olan Hafızlık Tespit Sınavları ülkemizde yaşanan olağan üstü olaylar nedeniyle ertelendiği bilinmektedir. Ertelenmiş olan bu sınavların 20 Ağustos 2016 tarihinde başlamak üzere başvuru durumuna göre sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde yapılması Başkanlığımızca uygun görülmüştür.

Bu itibarla;

1.  Sınavlar, 18 Temmuz 2016 tarihli sınavda belirtilmiş olan sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

2.  Sınava ilişkin yapılacak iş ve işlemlerde 18 Temmuz 2016 tarihinde belirtilen hususlar (tarihler hariç) aynen dikkate alınacaktır.

3. Sınavların geç yapılmasından dolayı Ekim ayında planlanan Hafızlık Tespit Sınavı gerçekleştirilmeyecektir. Bu sınavlara girmek isteyenler 20 Ağustos 2016 tarihli veya Ocak 2017 de yapılması planlanan sınava müracaatlarını yapacaklardır.

4. 18 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilemeyen sınavlar için müracaatını yapmış olanların müracaatları geçerli olup tekrar müracaat yapmalarına gerek yoktur.

5. Müracaatları kaçırmış olan veya Ekim ayındaki sınava girmeyi planlayan adaylar 25 Temmuz-10 Ağustos 2016 tarihleri arasında müracaatlarını yapacaklardır. Sınava dışarıdan müracaat edeceklerin başvuruları il/ilçe müftülüklerince, Kur'an kurslarında kayıtlı olanların müracaatları ise kurs yöneticileri tarafından gerçekleştirilecektir.

6.  18 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilemeyen sınavlar için Sınav Giriş Belgesi alan ve yeniden müracaat eden adaylar 15 Ağustos 2016 tarihinden itibaren yeni Sınav Giriş Belgelerini il/ilçe müftülüklerinden alabilirler.

​     İlgililere duyurulur.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ