15.06.2016

Adana Müftülüğü Yaz Kur'an Kursları Öncesi Din Görevlilerini Seminere Aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülke genelinde 20 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları için Adana İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine eğitim verildi

Adana genelinde görev yapan Bayan Kur’an Kursu öğreticilerine 15 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 09:00’da, Erkek Öğreticilere ise 16 Haziran 2016 Perşembe günü saat 09:00’da Çukurova İlçesi Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda 2 gün süreli Eğitim Semineri düzenlendi

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı C.Ahmet Altunkaya, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Uzm. Fatma Uzamaz,Arş. Görevlisi İnanç Eti,Doç. Dr. Haşan Bedir, Ahmet Doğan sunumuyla; ilimizde görev yapan tüm Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların katılımıyla gerçekleşti

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, İl Müftüsü Arif Gökce; “Yaz kursunun manzarası, öğreticiyi bekleyen sorunlar, kursa başlarken dikkat edilmesi gereken hususlar, öğrencilerle iletişim ve derslerin işlenişi” konularındaki açıklamalarıyla devam etti.

Müftü Gökce: “Yaz Kuran Kursunda görev alacak olan siz değerli meslektaşlarıma gıpta ediyorum. Sizlerin yerinde olmayı çok isterdim. Tertemiz yüreklere Allah'ı anlatmaktan daha güzel bir iş düşünemiyorum. Yavruları iyi eğitir, gözlerinin içerisine bakarak tebessümünüzü onlarla paylaşırsanız, Allah’ın izniyle gelecekte memleketin her bir adımında pırıl pırıl insanlarla karşılaşma imkânı buluruz. Bu duygu ve temennilerle hepinize bu yaz döneminde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Seminerde, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Uzm. Fatma Uzamaz, Cami Çocuk Buluşması, Yaygın Din Eğitimi Kurumu Olarak Yaz Kur'an Kursları, Yaz Kur’an Kurslarında Oryantasyon Ve Rehberlik Faaliyetleri, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arş. Görevlisi İnanç Eti,Yaz Kur’an Kurslarında Çocuklara Allah’ı Nasıl Anlatırız?,Yaz Kur’an Kurslarında Dini Bilgiler Öğretim Yöntem Ve Teknikleri, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Haşan Bedir, Sınıf Yönetimi, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ahmet Doğan, Tematik Öğrenme Yaklaşımı Ve Yaz Kur’an Kurslarında Eğitim Öğretim, İl Müftülüğü Eğitim Bölüm Personeli Erkan Faik,Yaz Kur’an Kursu Materyallerinin Tanıtımı,Yaygın Din Eğitimi Aracı Olarak Medya,Yaz Kur’an Kursu İş ve İşlemleri (EHYS) konusunda bilgi verdiler.

Seminere katılan personel ise Yaz Kur'an Kurslarına hazır olduklarını ve öğrencileri 9 hafta devam edecek olan kurslara beklediklerini ifade ettiler.

Tüm personelin katılımıyla gerçekleşen seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi